30/05/2012

Αστρικά θέματα

(γιατί μου ήρθε Τηλεγράφημα)
(και μην βιαστείτε να πείτε για το δυαδικό σύστημα γιατί...θα πέσετε μέσα! :) )

Μήνας Μάιος, Καρκίνος:


Άμυνα ή αντάρτικο; Επίθεση ή υποχώρηση; Με όρους ή με διαπραγματεύσεις; Ανακωχή ή διαιτησία; Επιβιώνω ή μοιράζομαι; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα ΚΑΙ αυτού του μήνα.

Ωστόσο η άμεση ενέργειά σου επικεντρώνεται στις απαιτήσεις της καθημερινότητας – από την ανανέωση της βαφής στα μαλλιά μέχρι συζητήσεις για θέματα που δεν τους έδωσες πεισματικά σημασία τόσο καιρό, αδιαφόρησες ή θέλησες να τα κρύψεις κάτω από το χαλί μήπως κι εξαφανιστούν (δεν), κι έχουν γίνει περίπλοκα ζητώντας άμεσες λύσεις.

Δεν θα είχαν καμιά σημασία τέτοιες συζητήσεις αν οι άνθρωποι με τους οποίους πρέπει να τις κάνεις δεν ήταν αυτοί που σε υποστηρίζουν παθιασμένα ακόμα κι αν τους ψήνεις το ψάρι στα χείλη με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που κατά τη γνώμη σου –φυσικά– είναι εντελώς φυσιολογική.

Τεράστια ερωτηματικά και σκοτεινές σκέψεις τριγυρνάνε στο μυαλό σου, αλλά αυτά δεν πρέπει να σε αποτρέψουν από το να φτάσεις μέχρι το σουπερμάρκετ για να αγοράσεις λάμπες και σαμπουάν ούτε από το να μιλήσεις σοβαρά με αυτούς που πρέπει να μιλήσεις σοβαρά. Μερικές σκέψεις για την περίοδο της ανάδρομης Αφροδίτης (15/5 - 27/6, στους Διδύμους) και της έκλειψης Ηλίου (20/5 στη 0° των Διδύμων).

- Καταρχάς πρέπει να είσαι υπερήφανος/η για τα επιτεύγματά σου μέχρι τώρα – γάμος, παιδί, επαγγελματική σταθεροποίηση, εργασιακή ανεξαρτησία και ξεκίνημα δικής σου δουλειάς. Όπως πρέπει να είσαι υπερήφανος/η για την αντοχή σου και τις αποφάσεις σου να χωρίσεις, να αλλάξεις δουλειά, να φύγεις από μια δουλειά, να αντέξεις στα εμπόδια, στις ατυχίες, στην πίεση, στις αναποδιές.

- Η ουσιαστική δέσμευση σε μία σχέση είναι μια βαθιά σου επιθυμία που δεν μπορείς να αγνοήσεις. Ναι, κάθε σχέση που ξεκινάει είναι ρώσικη ρουλέτα – κανείς δεν μπορεί να σε διαβεβαιώσει για την εξέλιξή της και πάντα είναι πιθανό να ακούσεις το μπαμ, όπως μπορείς να ακούσεις και τις καμπάνες.

- Οι χειριστικές μακιαβελικές πρακτικές δουλεύουν καλά σε μερικές σχέσεις και επιχειρήσεις. Ωστόσο θα κερδίσεις την παρτίδα εάν αφεθείς να βρεις το δρόμο σου προχωρώντας μέσα στο σκοτάδι.

- Μην τρελαίνεσαι αν εκεί που τα αυτοκίνητο τρέχει αντιληφθείς ότι έχει σκάσει το ένα λάστιχο. Τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει την επέλασή σου να κατακτήσεις ό,τι επιθυμείς στη ζωή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απλά αυτή την εποχή –κυρίως από το δεύτερο δεκαπενθήμερο– χρειάζεται να αποσυρθείς για να αναζωογονηθείς, όχι για να καταρρεύσεις.

* Προσοχή στην εργασιακή καθημερινότητα, στις σχέσεις που θέλεις να διατηρήσεις και συγκράτησε τον εαυτό σου κάθε φορά που θα νιώθεις ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για σένα – και οι άλλοι το ίδιο θα αισθάνονται, οπότε ένα βήμα πίσω.


Μήνας Μάιος, Κριός:

Μμμμ... ένα σπίτι μακριά από την πόλη, με πολλούς φίλους (ή κατά προτίμηση με κάποιον/ κάποια που θα μοιραστείς το κρεβάτι σου), με ένα κιβώτιο καλό κρασί και πολλά επιδόρπια... θα μπορούσαν να σου δώσουν την ευχαρίστηση που χρειάζεσαι και θα σε ανακούφιζαν από το βάρος της καθημερινότητας. Με τον Άρη να διελαύνει επί μήνες στον 6o σου οίκο, το προηγούμενο σενάριο –ολόκληρο ή κομμάτια του– μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Αρκεί να μη χαθείς εντελώς από τη δημόσια θέα όπως έχεις την επιθυμία να κάνεις. Για να είμαστε όμως περισσότερο ακριβείς, αυτή η διέλευση δεν είναι τόσο διασκεδαστική –το ξέρεις ήδη– αφού η δουλειά μετατρέπεται σε καταναγκαστικά έργα, κάθε τόσο βγαίνουν εκνευριστικές εκκρεμότητες που πρέπει να διεκπεραιώσεις και η ρουτίνα αποκτάει στρατιωτικό τελετουργικό για να είναι λειτουργική.

Τα κομμένα τα λιπαρά, οι επιβεβλημένες δίαιτες, ο ιδρώτας στο διάδρομο του γυμναστηρίου, τα τσεκ απ, οι υπερωρίες και οι επισκευές σε ό,τι χρειάζεται επισκευή δεν υπόσχονται μια συναρπαστική εποχή. Τέτοιου είδους διελεύσεις που επικεντρώνονται στο δίπτυχο εργασία και συνηθισμένες σχέσεις φυσικά και δεν αντέχονται από έναν Κριό.

Ευτυχώς που υπάρχει ο Ουρανός στο ζώδιό σου –κυρίως για τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο– που δίνει γκάζια να αλλάξεις τα πάντα στη ζωή σου, να ξεπεράσεις εμπόδια, να δουλέψει το μυαλό με χιλιάδες έξτρα στροφές, να μη μείνει τίποτα ίδιο – ούτε σε σχέσεις ούτε σε δουλειές ούτε σε ιδέες, πιστεύω, απόψεις, συνήθειες… συνέχισε. Σάρωσε ό,τι τέλειωσε και άρχισε ό,τι σε ενθουσιάζει – εσένα, όχι τους άλλους. Βεβαίως ο Κρόνος στον Ζυγό σε εμποδίζει να κινηθείς γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός, αλλά όπως είπε ο Αϊνστάιν κανείς δεν μπορεί να το κάνει – ακόμα.

* Με την ανάδρομη Αφροδίτη στους Διδύμους (15/5 - 27/6) κι ύστερα με την έκλειψη Ηλίου (20/5 στη 0° των Διδύμων) αισθάνεσαι βαλτωμένος και δεν ικανοποιείσαι με ό,τι συμβαίνει γύρω σου. Ακόμα και αν επαγγελματικά τα πράγματα πηγαίνουν καλά, θα αισθάνεσαι ότι δίνεις πολλά περισσότερα από όσα σου επιστρέφονται. Ακόμα και αν βρίσκεσαι σε σχέση θα υπάρξουν ώρες που θα συνειδητοποιείς ότι πλησιάζει η ώρα που θα αρχίσεις να ουρλιάζεις από πλήξη.

Ακόμα και αν είσαι πρόσφατα δεσμευμένος/η και ερωτευμένος/η περνάνε από το μυαλό σου σκέψεις για χωρισμό. Πρόσεχε: αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για τέτοιους είδους σκέψεις, αντιμετώπισέ τις σαν άσχημα παιχνίδια του μυαλού, αν έχεις βάσιμους λόγους να αισθάνεσαι έτσι δώσε στον εαυτό σου την άνεση να σκεφτεί με διαύγεια και να πάρει αποφάσεις όταν η Αφροδίτη γυρίσει σε ορθή πορεία (27/6).

Εβδομάδα 28/5-3/6, Καρκίνος:
 
Όσο περισσότερο προσπαθείς να δημιουργήσεις σταθερούς δεσμούς ή να αποκτήσεις ρίζες έρχεται κάποια στιγμή η παρόρμηση, ή σου δημιουργείται μια ακόρεστη ανάγκη ή επαναλαμβάνεις ασυνείδητα την ευχή να φύγεις, να ξεφύγεις, να αποφύγεις, που κάνει την ύπαρξή σου επεισοδιακή, δραματική και εντελώς ασυνάρτητη. Χύνεις το γάλα από την καρδάρα με μια αψυχολόγητη κίνηση.

Είναι περίεργο, αλλά όσο περισσότερο χρειάζεσαι σταθερότητα και κανονικότητα, αυτές κάθε τόσο διαταράσσονται. Ε, πρόκειται για μία από αυτές τις περιόδους που υπάρχει αναστάτωση και στην προσωπική αλλά και στην εργασιακή σου καθημερινότητα. Σου τη σπάει όταν οι γύρω σου αλλάζουν τους κανόνες χωρίς να σε υπολογίζουν κι εσύ βρίσκεται ξεκρέμαστος/ η.

Όμως αντί να ακολουθείς τους άλλους, ή να υιοθετείς τις συμπεριφορές τους νομίζοντας ότι έτσι εξισώνεστε, αλλά στο τέλος είσαι εσύ που χάνεις, θα είναι καλύτερα να γίνεις ΕΣΥ το παράδειγμα. Έχεις την ευκαιρία πάντως να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου και να του μιλήσεις όσο πιο ειλικρινά ή ωμά μπορείς.

Υ.Γ. Καταπιεσμένες επιθυμίες και αισθήματα, βασανιστικά μυστικά και παιδικά τραύματα εμφανίζονται σαν δεινόσαυροι για να σε τρομάξουν. Πρακτικά σημαίνει είτε περασμένες σχέσεις που επιστρέφουν για να ανοίξουν πληγές είτε εργασιακή ταπείνωση είτε αίσθηση αποτυχίας. Το σίγουρο είναι πως οτιδήποτε έρχεται στο φως παύει να φοβίζει, οπότε μη διστάσεις να αντιμετωπίσεις δυσάρεστες αλήθειες που βγαίνουν από την αυτοκριτική σου ή από τις σχέσεις σου με τους άλλους.

Εβδομάδα 28/5-3/6, Κριός:

  Δεν είναι ζήτημα ευφυΐας. Είναι ζήτημα αυτοπεποίθησης. Κι έχεις πολύ δρόμο μέχρι να ξεπεράσεις πεποιθήσεις, ιδέες, προκαταλήψεις, αντιλήψεις που σε κάνουν να αισθάνεσαι κατώτερος, ή ανόητος. Υποφέρεις όταν δεν σε ακούνε, ή όταν η προσπάθειά σου να μεταδόσεις το απόσταγμα μιας σοβαρής σου εμπειρίας πέφτει στο κενό.

Είναι ο σταυρός που έχεις να σηκώσεις: Ξέρεις περισσότερα από όσα μπορείς να πεις κι έτσι δεν σε παίρνουν σοβαρά τις κρίσιμες στιγμές που είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να σε ακούσουν και να σε καταλάβουν. Και τότε σκέφτεσαι ότι είναι καλύτερα να φύγεις και να πας να παίξεις με το κουβαδάκι σου σε άλλη παραλία αφήνοντας τους άλλους πίσω σου να σκέφτονται ότι είσαι άλλος ένας από αυτούς που το έχουν ακατοίκητο αυτό εκεί ψηλά.

Ναι, είσαι γρήγορος στο να πουλήσεις ένα αμάξι, αν χρειαστεί, αλλά τι γίνεται όταν το θέμα γίνεται πολύ σοβαρό; Το πρόβλημα είναι ότι μιλώντας πιο βαθιά και σοβαρά φοβάσαι ότι οι άλλοι θα σε αγνοήσουν ή θα σε κοροϊδέψουν. Αυτό ΕΙΝΑΙ πρόβλημα. Με την Αφροδίτη ανάδρομη στον 3ο οίκο σου ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα. Επικοινωνίας, συνεννόησης, ήξεις αφίξεις, μούπες σούπα, λες ξελές. Και τότε η χαραμάδα γίνεται ρωγμή. Οπότε;

Επειδή αυτοί που σε ενδιαφέρουν πιθανόν να μην είναι τόσο ευφυείς για να πιάσουν τα υπονοούμενα, μήπως θα ’πρεπε να δοκιμάσεις πιο ευθείς τρόπους επικοινωνίας; Τι θα ’λεγες να δοκιμάσεις τη φράση: «Παιδιά, θέλω να σας πω ότι σας έχω ανάγκη, αλλά φοβάμαι να το πω γι’ αυτό και σας την πέφτω».

(οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς...ηθελημένη! :) )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου