21/06/2012

Ημερολόγιο Οδοστρώματος (3)

Κατά πως φαίνεται έπιασε η απειλή μου οπότε θα συνεχίσω να σας μεταφέρω οδηγικές εικόνες από τα τόσα που μου έχουν συμβεί στους ΥΠΕΕΕΕΕΕΡΟΧΟΥΣ ελληνικούς μας (!!!) δρόμους :)

(Υ.Γ. Βρήκα ένα βλογάκιον με το όνομα "Ημερολόγιο Οδοστρώματος". Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον δημιουργό του αλλά δεν είναι κλόπυ-πέιστ ο τίτλος των τοστακίων μου (2πλό τυρί-ζαμπόν-αγγούρι-μαγιονέζα)! Αν, παρ' όλα αυτά, ο δημιουργός του επικαλεστεί τέτοια δικαιώματα...θ' αμολήσω τ' άλογό μου! ;) )

Κατεβαίνω από μια κάθετη στην Υμηττού. Θέλω να στρίψω αριστερά (προς Υμηττού) και στο στραβο-δρόμι έχει φανάρι.

Ο δρόμος που κινούμαι είναι αρκετά φαρδύς, έχει δλδ δυο λωρίδες κατεύθυνσης, μία για αριστερά προς Υμηττού (όπου είμαι εγώ) και μία για να συνεχίσεις ευθεία απέναντι.

Βέβαια, είναι παρκαρισμένα δεξιά κι αριστερά αμάξια (σικ!) αλλά και πάλι υπάρχει χώρος.

Είμαι στο φανάρι, λεπόν, με αναμμένο το φλας, κολλητά στο παρκαρισμένο δίπλα μου αυτοκίνητο και περιμένω. Ανάβει πράσινο και ξεκινάω ομαλά και σχετικά αργά (για τα ... δικά μου πρότυπα, ε? ;) ).

Δεν έχω προλάβει να κάνω μισό μέτρο κι ακούω πίσω μου φρενάρισμα παρατεταμένο! Κοιτάζω τον καθρέφτη τον κεντρικό...τίποτα...Κοιτάζω τον δεξιά...τίποτα..."Τι διάολο?" σκέφτομαι...Γιατί δεν κοίταξες τον αριστερό, θα μου πεις. Ε, από αριστερά (όπως θα ενθυμήσαι φίλτατε αναγνώστη) ήμουν κολλητά με το παρκαρισμένο αυτοκίνητο, ούτε κουνούπι δεν πέρναγε!...αλλά, παρ' όλα αυτά, κοίταξα...και είδα μια street μηχανή μεγάλου κυβισμού, χρώματος πράσινο, να έχει "γύρει" στο πλάι των παρκαρισμένων.

Δεν έδωσα σημασία και συνέχισα. Έρχεται ο τυπάς από τα δεξιά, σηκώνει την καλύπτρα του κράνους κι αρχίζει:

- Ρε μαλάκα, θα με σκοτώσεις? Δεν βλέπεις που πας?
- Εγώ? Εγώ θα σε σκοτώσω? Πως?
- Ρε αρχίδι, γαμώ την Π..., τι θες, να σ' αρπάξω στην μέση του δρόμου? Που πας ρε μαλάκα?
- Ρε φίλε, πλάκα μου κάνεις? Είμαι αριστερά, κολλητός με παρκαρισμένο αμάξι και πας να με περάσεις από 'κει? Και στο κάτω-κάτω είχα βγάλει φλας για να στρίψω αριστερά!!!
- Κι εγώ έπρεπε να δω ότι έχεις βγάλει φλας? (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

................................................................................

Ανέβασα το παράθυρο, έφαγα μια μούντζα και συνέχισα τον δρόμο μου...Δεν νομίζω πια ότι είχε σημασία ο καβγάς μετά από αυτήν την ατάκα...:)

5 σχόλια:

  1. απίστευτο και όμως Ελληνικό... εγώ έχω φάει βρισιά ως πεζός να περνώ με δικό μου πράσσινο, των οδηγών κόκκινο από την μια πλευρά στην άλλη μέσα στα σωστά περιθώρια της ζέβρας (αν υπήρχε...) χωρίς βέβαια να σκεφτώ τον φορτηγατζή που ήθελε να περάσει και εκείνος (με κόκκινο φυσικα)... "θα σε πατήσω και θα φταίω" μου πέταξε υποτιμητικά... λες και ήταν δικό μου λάθος να θέλω να περάσω τον δρόμο ως πεζός με πράσινο για τους πεζούς ... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα φυσικά αγαπητή μου και ήταν δικό σας λάθος!!! Τι τον περάσατε τον δρόμο, τσιφλίκι σας να περνάτε όποτε έχετε πράσινο???

    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έλα ντε... για αυτό όταν έρχομαι Ελλάδα, τις πρώτες μέρες κυκλοφορώ μόνον με αυτοκίνητο (λεωφορείο, ταξί...) ανεξάρτητα στόχου (Αθήνα, παραλία, τράπεζα, τουαλέτα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν κυκλοφορείτε στους δρόμους της Ελλάδος και δει των μεγαλουπόλεων το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να οπλιστείτε με ΥΠΟΜΟΝΗ !!!! και ΜΟΥΣΙΚΗ , πιστεύω ότι είναι τα καλύτερα όπλα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να αντεπεξέλθει στην ζούγκλα των μηχανοκίνητων οχημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαπιφανέστατα αλλά μόνα τους δεν φτάνουν!!!

    Σήμερα έμαθα ότι κυκλοφορεί και βαλεριάνα σε ψεκαστικό! :) Θα το έχω υπ' όψιν μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή