17/11/2006

Ιατρικές Ιστορίες

Χτες ήμουν σ'ένα μεγάλο νοσοκομείο, ας το πούμε "Χ". 
Κάθισα να μιλήσω με τον γιατρό ο οποίος είναι νεαρός και ειδικευόμενος και ορεξάτος για κουβέντα. Μου είπε λοιπόν ότι πήγε ο Υπουργός Υγείας και "διέταξε" τον διοικητή να φρεσκάρει το νοσοκομείο, να το ανακαινίσει έστω και σαν "βιτρίνα", μια που το "Χ" βγάζει πολλα λεφτά.

Η επόμενη κίνηση του διοικητή ήταν να περάσει από τις κλινικές και να ζητήσει από τους διευθυντές να βρουν χορηγούς (σ.σ. φαρμακευτικές εταιρείες) να δώσουν τον οβολό τους!!!

Και ερωτώ: πόσο θεμιτό είναι αυτό, να είναι ολόκληρο νοσοκομείο έρμαιο των διαθέσεων των εκάστοτε φαρμακευτικών εταιρειών και από την άλλη να διαπομπεύονται γιατροί της επαρχίας επειδή κάποιος ιατρικός επισκέπτης τους πήγε 2 κιβώτια ... νερό ?????

(σ.σ. η πληροφορία είναι με κάθε επιφύλαξη για την αλήθεια των λόγων της).


Και κάτι πρωινό. Εμβολιάστηκαν παιδάκια με το εμβόλιο της φυματίωσης αντί γι'αυτό του Μαντού! Όταν ρωτήθηκε επίμονα ο διοικητής του Νοσοκομείου της εκεί περιφέρειας να δώσει κάποιες εξηγήσεις ή γνώμη, απαντούσε "θα γίνει σύσκεψη και θα σας διαβάσουμε την απόφαση" , σαν ρομποτάκι... Που οδηγούμαστε Θεέ μου!!!
 

2 σχόλια:

  1. ω, τι κόσμος μπαμπά! άντε να βάλουν και στην εντατική σπόνσορα: τα γραφεία τελετών μπαμπούλας... ελληνικός βλαχομπαρόκ παραλογισμός.
    άσχετο: έβαλες το αγαπημένο μου template!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς το βλέπω να έρχεται κι αυτο...Ευτυχως που ο γιατρος και οι διευθυντες του ειναι απο αυτους που ΕΔΩΣΑΝ τον ορκο του Ιπποκρατη! Ελπιζω να γινομαι κατανοητος!

    Ασχετο: δεν ειναι τελειο ? :-)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή