02/07/2006

15Αύγουστο στον Μπάλο (...και για την Ηρώ!) - Μέρος 1ον



Μια μικρή γεύση από πανοραμικές/εναέριες φωτό του (κατ'εμέ) επίγειου παράδεισου!

Τα χρώματα που βλέπετε είναι αληθινά! Στην φωτό1 βλέπετε μπροστά την λιμνοθάλασσα,το Τηγάνι στην μέση και την Γραμβούσα στο βάθος. Στην φωτό2 είναι τα χρώματα πιο ζωντανά και πιο κοντά ενώ στην φωτό3 βλέπετε το βαθύ, καθαρό μπλε της θάλασσας, όπου μπορείς να διακρίνεις τους αχινούς σε βάθους...20+ μέτρων!

Πριν 2 χρόνια αποφάσισα να πάω κι εγώ στον Μπάλο που τόσα είχα ακούσει γι'αυτόν. Θα μου πείτε "μα καλά,ζεις δίπλα του και δεν είχες πάει ποτέ μέχρι τώρα?"...αλλά δεν θα ξέρω να σας απαντήσω!:-) Έτσι, σαν καλός τουρίστας, επιβιβάστηκα στα καραβάκια της γραμμής και ακολούθησα το πρόγραμμα.
Το πρώτο πράγμα που μ'εντυπωσίασε ήταν το καρνάγιο, σμιλεμένο πάνω στον αφιλόξενο βράχο του ακρωτηρίου της Γραμβούσας, σε ύψος πάνω από 20 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας! Ήταν ένα αρχαίο καρνάγιο, που σ'έκανε ν'αναρωτηθείς που ήταν το επίπεδο του νερού πριν μερικές χιλιάδες χρόνια! Σειρά είχε να καβαντζάρουμε το ακρωτήρι και τότε το θέαμα έγινε μοναδικό! Δεξιά μας το νησάκι της Γραμβούσας με το ενετικό του φρούριο και στο βάθος ο Μπάλος....
Φτάνοντας πρώτα στην Γραμβούσα, η θάλασσα ήταν μέτριας ομορφιάς, αν κι αυτό που ξεχώριζε ήταν το ναυάγιο στο βάθος. Αποφάσισα ν'ανέβω στο φρούριο παρ'όλο που έκανε την ζέστη της παλαβής αρκούδας!!! Μόνο όμως τότε συνειδητοποίησα πόσο "ψαγμένοι" ήταν οι Ενετοί! Από το φρούριο έβλεπες τα πάντα σε ακτίνα χιλιομέτρων, ενώ ο βράχος από μόνος του εμπόδιζε οποιονδήποτε αποφάσιζε να το καταλάβει! Δεν ήταν παράδοξο λοιπόν που στην Κρητική επανάσταση του φρούριο δεν μπόρεσε να πέσει στα χέρια των Τούρκων παρά μόνο όταν έγινε η συνθηκολόγηση! (και ολίγον από ιστορία:-))
Από 'κεί ψηλά έβλεπα και τον Μπάλο, όχι καθαρά, αλλά ίσα-ίσα για να μου προξενίσει την περιέργεια! Όταν με το καλό επιβιβαστήκαμε στο πλοιαράκι με κατεύθυνση την παραλία, είχα μεγάλη αγωνία για να επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες μου... Αλλά, μάταια.............Οι προσδοκίες μου δεν έφταναν ούτε...στο 1/100 αυτού που αντίκρισα!!! (πιστέψτε με, είναι πιο μαγικό από τις φωτό!) Πλατσουρίσαμε στα νερά επί ώρες κι όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε (...σαν καλοί τουρίστες φεύγουμε μετά από 4 ώρες...) έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου : την επόμενη φορά θα έρθω για να μείνω!!!!

.......Αλλά αυτό, σε άλλο ποστάκι!:-)......Για να υπάρχει και ολίγη αγωνία!:ΡΡΡ

4 σχόλια:

  1. 1ον. Ο τέλειος άνδρας είναι ένας και μοναδικός και είναι δικός μου γιαυτό θα σε παρακαλέσω να ανακαλέσεις τον τίτλο!
    2ον ακα το τελειο μπούστο? Κι εσύ Βρούτε???? Είμαι γυναίκα με προσωπικότητα εγώ βρε! (τι είναι ακα?)
    3ον θέλωωωωωωωω τέτοια παραλία ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μικρή μου!
    1ον. Γράφω ότι είμαι ΙΣΟ-τέλειος, πράγμα που θα έπρεπε να σε χαροποιεί γιατί έτσι έχεις...εναλλακτικές!!!
    :-)))
    2ον. Δεν πταίω εγώ αλλά ο Μπέεεε! Αφού το έγραψε αυτός, δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ λόγο να μην τον εμπιστεύομαι! (aka=as known as)
    3ον. Για 10' έχασες το γρήγορο πλοίο σήμερα προς Χανιά! Αλλά πάντα υπάρχει το βραδυνό καθώς και το ... αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά....καλά...
    δικαιολογίες και στα 3!

    :ΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είδα φώς και μπήκα, αλλά κανένας δεν με περίμενε, έκανα τσιγαράκι και φωνή καμία.

    Οπότε την κάνω με ελαφρά, έτσι και αλλιώς τα χρώματα τα ξέρω (νομίζω), οπότε το φροντιστήριο σου για πιο είναι το μπλέ χρώμα με αφήνει αδιάφορο.

    See you

    ΑπάντησηΔιαγραφή