05/06/2013

Ημερολόγια οδοστρώματος (8)

Ξέρω ότι σας λείψανε γιαυτό δεν θα αργήσω άλλο να σας τα παρουσιάσω (και ναι, για να προλάβω τους κακεντρεχείς, το έχω ήδη παρκάρει!).

Σήμερα θα μιλήσουμε για τα ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης και την δεξιά λωρίδα. Πρόσφατα είχα κατέβει στο Ηράκλειο για δουλειά αλλά, όπως ενθυμήστε, μου είχαν αφαιρέσει το δίπλωμα οδήγησης. Πήγα λοιπόνες στσι δικούς μου και κατέβασα και τον κανίβαλο τον γιό μου, να τον δουν και να τον χαρούν έστω και λίγο. Πέμπτη βράδυ φτάσαμε Χανιά και την Παρασκή το πουρνό-πουρνό θα έπαιρνα το ΧΤΕΛ να πάω Ηράκλειο. Αι πλεροφορήε μου λέγανε ότι χρειάζεται περίπου 3 ώρες για να φτάσει αλλά οκ, θα έπαιρνα κανάν υπνάκο και τέλος.

Πράγματι, κοιμήθηκα και δεν κατάλαβα πότε περάσανε 2,5 ώρες τελικά. Θαύμα θαυμάτων! :) Τέλειωσα την δουλειά μου και επιστρέφω στο Λιόφυρο να πάρω το ΧΤΕΛ της επιστροφής. Γινότανε ένα σίστριγγλο από κόσμο γιατί Παρασκευή απόγευμα όλο το φοιτηταριό επέστρεφε σπίτι του αλλά κατάφερα να βγάλω εισιτήριο. Έρχεται λοιπόν το λω-φορείο να μας επαραλάβει. Ακούω ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ τον κ. Σταθμάρχα να ανακοινώνει ότι ΑΥΤΟ το λω-φορείο, το δικό μου δλδ, ΔΕΝ θα περάσει από Ρέθεμνος - για πιο γρήγορα και καλά - και πως όποιος θέλει να κατέβει στο Ρέθεμνος, να πάρει το επόμενο που έρχεται σε μισή ώρα. (Το σημειώσατε αυτό? Σίγουρα? ΟΚ)

Μπαίνω μέσα και βρίσκω μια θέση στο κέντρο, απέναντι από την πίσω πόρτα. Μέχρι την Αγ. Πελαζί όλα καλά. Εκεί όμως επιβιβάστηκε θήλυν  ελεγκτής η οποία φώναζε από μακρυά "είμαι-αρχοντοχωριάτα-που-μπήκα-με-μέσον-και-δεν-με-κουνάει-ούτε-ο-Πάππας-κι-ότι-θέλω-θα-κάνω". Είχαμε ήδη καταλάβει αυτό που εκείνη ήξερε: ο οδηγός ήτανε νέος και άπειρος, οπότε θα τον καθοδηγούσε αυτή.

Όφου τσάχι μου!!! Τον επήγε απ' όοοοοοοολες τις στάσεις, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΘΕΜΝΟΣ, όπου εκεί εΧΤΕΛούσε χρέη τοπικού -μια που είχε στάσεις κάθε 50 μέτρα- και αράζουμε στον σταθμόοοοο...Εκεί, ο Αφρικάνος σας παραλίγο να μπει φυλακή. ΔΙΟΤΙ, η εν λόγω "κυρία" αποφάσισε να πάρει όοοοοοοοοοοοοοοοοοολους του επιβάτες που ήταν για Χανιά στο δικό μας λεωφορείο. Το οποίο ήτο γεμάτο. Το οποίο οι άνθρωποι -ντόπιοι και τουρίστες- θα ήτο όρθιοι. Η οποία άρχιζε να φωνάζει από κάτω "μπείτε κι άλλο πιο δεξιά, πιο αριστερά, προχωράτε γρήγορα, βλέπω κενό εκεί δεξιά..." . Ε, δεν ήθελα και πολύ να βγω από τα ρούχα μου!!! Με το που σκάει μύτη πάνω της είπα μερικά γαλλικά (μεταξύ μας θα ήθελα να της τα χώσω στα ελλήνικως "μωρή πατσαβούρα, τι νομίζεις ότι είμαστε, ζώα για σφαγή? Παλιομαλάκο γαμώ το κεφάλι σου μέσα το κλούβιο...κλπ κλπ κλπ").

Εν τέλει ο οδηγός ανεφώνησε ("Αλληλούια"...όχι λάθος) "εγώ ετσά δεν τσι πάω πέρα". Έβαλε σα βρεγμένη κατσούλα την ουρά στα σκέλια και κατέβασε κάτω τους ανθρώπους να πάρουν το επόμενο, που, ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ, είχε ήδη φτάσει σχεδόν μαζί μας! Στην πορεία (την μαύρη) προς τα Χανιά, συνειδητοποίησα για πιο λόγω είχε καούρα να κάνει όλες αυτές τις στάσεις και να μην πάμε κατευθείαν Χανιά...η κοπελιά ήτο από τσι Βρύσες και μας πέρασε ΚΑΙ μέσα από το χωριό και μπροστά από το σπίτι τζη... Είπαμε, τσιφλίκι μας και Ι.Χ. ταξί μας... Το ότι κάναμε 3,5 ώρες να φτάσουμε Χανιά, ουδείς το σκέφτηκε...


Πάμε τώρα στο Νο2: η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.... Τρόμος!...Σκοτοδίνη...Οδυρμός!...Παραλήρημα!...Κρύος ιδρώτας...

Πωπωπωωωω τι ξεστόμισα ο αθεόφοβος!!! Τον Νο1 φόβο των Ελλήνων οδηγών!!!
Όχι φίλοι μου, κανείς δεν την θέλει αυτή τη λωρίδα. Γιατί? Για να μας πουν ντιγκιντάνγκες? Ανίκανους? Σαλιγκάρια? ΌΟΟΟΟΧΙΙΙΙ, εμείς θα είμαστε στην μεσαία λωρίδα κι ας πηγαίνουμε με 20. Όποιος θέλει να μας προσπεράσει έχει χώρο και δεξιά και αριστερά μας.

Το πρόβλημα αγαπητοί μου είναι ότι, εκτός που δεν έχετε ιδέα του ΚΟΚ, εκνευρίζετε απίστευτα τους άλλους οδηγούς, χώρια που στην αριστερή λωρίδα είναι όλοι οι Σούμι μαζεμένοι (άλλο τοστ αυτό).
Οπότε, ο καλός σου ο Αφρικάνος πηγαίνει πιο γρήγορα από την δεξιά λωρίδα γιατί ... δεν έχει άλλα αμάξια μπροστά του (σχεδόν).

Τι καλά που είστε όλοι ΜΑ ΟΛΟΙ τόσο ΜΑΛΑΚΕΣ!!!


23 σχόλια:

  1. Με όλο το θάρρος φίλε και μην παρεξηγηθείς αλλά μια φορά που πήγα στην Κρήτη και νοικιάσαμε αυτοκίνητο, είχε βγει ο χάρος παγανιά και μας κυνηγούσε να μας πάρει μαζί του σε κάθε χιλιόμετρο της Εθνικής ?? . Μάλλον δεν υπάρχουν σχολές οδηγών στο νησί και οσοι ξέρουν απο τρακτέρ οδηγούν και αυτοκίνητο. Δεν εξηγείται αλλοιώς.
    φιλίά πολλά και καλες βουτιές με το κανιβαλάκι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σε παρεξηγήσω? Γιατί?
    Είμαι ο πρώτος που λέει ότι όποιος έχει μάθει να οδηγεί στην Κρήτη, μπορεί να οδηγήσει ΠΑΝΤΟΥ στον κόσμο! :)
    Ισχύει ένας -και μόνος- κανόνας ΚΟΚ: όποιος προλάβει έχει προτεραιότητα. Τελεία.


    Βέβαια, για τις λωρίδες το έγραψα για την υπόλοιπη Ελλάδα, γιατί στην Κρήτη έχει μόνο 2, με το ζόρι πολλές φορές κι αυτή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ δε χρησιμοποιώ ΧΧΧΧΤΕΛ. Για πες μου όμως,βρε Αφρικανέ,γιατί δεν κατέω (έτσι δεν το λέτε;)... τόσο αξιοθαύμαστο επάγγελμα είναι αυτό του ελεγκτού,που ήθελε σώνει και ντε η μανδάμ να το μοστράρει; :) :) :) Τι να πει κανείς για τη δουλειά της αλληνής!

    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όπως το είπες κοπελιά, αλλάζοντας τη λέξη :)

      Ακόμα πάντως δεν είναι tripleX αν και ο Σειρηνάκης κάτι είχε κάνει με τα ΧΧΧΧΤΕΛ :)

      Διαγραφή
  4. Δεν έχω βρεθεί Κρήτη κι ως εκ τούτου δεν γνωρίζω την πάστα των οδηγών. Αλλά, επειδή έχω πάει σε νησιά των Κυκλάδων, δηλώνω ευθαρσώς ότι αν βάλεις τον Νίκι Λάουντα να οδηγήσει σε τέτοια μέρη, μπορεί και να αρνηθεί. Τέλος, αναφορικά με τα ΚΤΕΛ, δηλώνω, πάλι ευθαρσώς, ότι κάθε φορά που μπαίνω περιμένω να ζήσω και μα διαφορετική εμπειριά. Πάντως, την εμπειρία του να ταξιδεύεις όρθιος βλέπω ότι την έχουν ζήσει κι άλλοι. Δεν είμαι ο μόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό με το λεοφωρείο να είναι φουλαριστό και να βάζει ο μαλάκας και όρθιους το θεωρώ μαλακία. Όταν βέβαια ταξιδεύω καθιστός. Όταν είμαι στους όρθιους είναι και πολύ τζαμάουα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γείτονας είσαι! δεν το ήξερα...
    γαλλομαθής η οικογένεια βλέπω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε όχι και όλοι. Έχουμε και καλούς οδηγούς που ακολουθούνε τον ΚΟΚ (να ειχαμε ενα κωκ τωρα) σα παλαβοί. Βλέπε Χωστήρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ είμαι καταπληκτικός οδηγός αλλά εδώ μιλάμε για την πλειοψηφία :)

      Σιγά μην σ' αφήσει να φας κωκ...χαχαχαχα

      Διαγραφή
  8. Να τον χαίρεσαι το γιό Αφρικανέ
    - αφού δε χαίρεσαι το ΧΤΕΛ και τη Δημιουργική Οδήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Δάφνη μου :) το ΧΤΕΛ δεν χαίρομαι, την Δημιουργική Οδήγηση -όταν την κάνω εγώ- και πολύ μάλιστα! :)

      Διαγραφή
  9. Εγώ μόνο ένα πράμα θα σου πω και να το βάλεις καλά στην κεφαλή σου!!
    ΦΙΟΥΥΥΥΥ ΣΟΥΥΥΥΥΥ και ξανά ΦΙΟΥΥΥΥΥΥ ΣΟΥΥΥΥ!!!
    Ήρθες μπρε Ηράκλειο και δεν ενημέρωσες???ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ
    Η άλλη το χει , χαχαχαχαχα :p
    Mάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθυστέρησα επίτηδες να γράψω αυτό το τοστ γιατί ήξερα ότι θα τ' ακούσω από 'σένα! χαχαχαχαχαχα

      Ήτανε επίσκεψη Ράμπο: χτύπησα κι έφυγα :) Την άλλη φορά θα ομιλήσουμε :)

      Διαγραφή
    2. Και λίγα είπα , χαχαχαχα
      Τώρα θύμωσα και σου κάνω μούτρα , να το ξέρεις :p

      Διαγραφή
  10. Και κάτι άλλο.
    Σύμπτωση;
    Ο τίτλος "Ημερολόγια οδοστρώματος' βρέθηκε στα Ιστολόγια που συστήνω ακριβώς κάτω από το blog Ημερολόγιο οδοστρώματος (της Άννας Δαμιανίδη).
    Με μπέρδεψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμπτωση εντελώς αλλά το είχα ανακαλύψει κι εγώ κι έχω διευκρινίσει σε παλιότερο "Ημερολόγιο" ότι αν ο/η συγγραφέας του βλογ θελήσει, θ' αλλάξω το όνομα των τοστς αυτών :)

      Διαγραφή
  11. στ' Βάμου πάει? ή να πάρω το ζο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή