02/04/2013

Ημερολόγια Οδοστρώματος (7)

Χτες πρωτομηνιά ή Πρωταπριλιά άμα θέτε...

Έτσι κι εγώ έφυγα από την δουλειά μου να πάω σπίτι μου να ξεκουραστώ γιατί όπως σας έγραψα κι εψές, μου μπήκε βαθιάαααα και καλάαααα (καθούμενος).

Με παίρνει τηλέφωνο η γυναίκα μου να πάμε σε συγκεκριμένο Σ/Μ στην Πέτρου Ράλλη. Άντε λέω πάμε...Μακρυά από μένα, έπρεπε να μπω κέντρο και να βγω Κωνσταντινουπόλεως. Αφού τα κατάφερα και βρήκα τον δρόμο, την ώρα που στρίβω από Κωνσταντινουπόλεως για Π. Ράλλη, χτυπάει το τηλέφωνο, είναι η γυναίκα μου, το σηκώνω, στρίβω και ... ΤΣΟΥΠ! Τα στρουμφάκιααααα!!!

Με σταματάνε, έρχεται ο πίτσιρικ με τα γυαλιά ηλίου-καθρέφτες αλά Μάβερικ στο "Τοπ Γκαν" και με ύφος χιλίων καρδιναλίων και σοβαρότης που απαιτούσε η περίσταση, μου ζήτησε τα χαρτιά μου. Χαλαρά, του τα έδωσα, μου λέει ότι "σας γράφω για το κινητό", "το κατάλαβα" του απαντάω με χαμογελάκι και βγαίνω έξω από το αμάξι να μου γράψουν την κλήση.

Ο έτερος "Καππαδόκης" που έγραφε την κλήση, δεν με ρώτησε τίποτα άλλο πλην της διεύθυνσής μου, συμπλήρωσε και 100 ευρόπουλα πρόστιμο και πάνω που ήμουν έτοιμος να υπογράψω και να φύγω, κάνει μια κίνηση και ... ΤΣΟΥΠ! το δίπλωμά μου στην εσωτερική του τσέπη, λέγοντάς μου ότι "το δίπλωμά σας κρατείται για 30 ημέρες"...

Σοκ...

Ταμπλάς...

Δέος...

Θυμός...

"Μα τι λέτε κ. Αστυνόμε?!?!?! Το δίπλωμα το χρειάζομαι για επαγγελματικούς λόγους! Δεν μπορώ να δουλέψω αν δεν το έχω!!!"
"Αν έχετε ενστάσεις, εντός 3 ημερών στο γραφείο του Διοικητή, πρωινές ώρες."

Εκείνη την ώρα, να-να, εκείνη την ώρα, μου ήρθε η σκέψη να τον πιάσω κι αυτόν και τον άλλον τον κοντό και να τους ξηγήσω το όνειρο...αλλά συγκρατήθηκα. Του πέταξα κι ένα ειρωνικό "καλό μήνα" κι έφυγα.

Πάω σήμερα στην Τροχαία Αττικής...Πάω στο φυλάκιο να ρωτήσω τον φρουρό που είναι το γραφείο του Διοικητή. Κρατώντας τα  2 του χέρια πάνω στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του, όπως ο Παπαγιαννόπουλος στις ταινίες του, και με το κλασσικό -ΓΑΜΗΜΕΝΟ- ύφος του Αστυνόμου Θεχάρη "ξέρεις ποιος είμαι εγώ? Θα πεθάνεις σκουλήκι" με ρωτάει: "Έχετε ραντεβού?" , "Όχι μου είπαν να έρθω για το δίπλωμά μου" , "Θα πάτε στο τάδε γραφείο".

Πάω κι εγώ λοιπόν να πλερώσω κανονικά την κλήση μου (να γλιτώσω και τα μισά), βγάζω και τις φωτοτυπίες που μου είπε η χριστιανή στο ταμείο να βγάλω κι ανεβαίνω πάνω για να περάσω από "ακρόαση". Υπήρχε μια ουρά 30 νοματαίων τουλάστιχον! "Όλοι είστε για το γραφείο τάδε?" , "Μάλιστα"...τον ήπιαμε, σκέφτηκα... Βλέπω κάποια στιγμή κάποιους που συμπληρώνανε μια αίτηση. "Τι είναι αυτό?" , "Α, δεν ξέρεις? χωρίς αυτό δεν σε δέχονται μέσα και χάνεις την σειρά σου". Γαμώ τις ενημερώσεις σας, σκέφτομαι από μέσα μου...

Για να μην τα παραπολυλογώ, περίμενα καμιά ώρα, κλασσικά μπαίνανε ελληναράδες μέσα με το "συγγνώμη-να-ρωτήσω-κάτι" και κάνανε την δουλειά τους, και τές-πα έφτασε κι η δική μουουουου!

Μπαίνω μέσα, "γεια σας θα ήθελα να κάνω μια ένσταση" , "έχετε συμπληρώσει όλα τα χαρτιά" , "φυσικά! Ξέρετε, το δίπλωμά μου το θέλω για επαγγελ..." , "Θα καλέσετε την Πέμπτη σ' αυτό το νούμερο να σας πούμε αν γίνεται δεκτή".
.......................................
.......................................
.......................................

Αφού γλίτωσα το εγκεφαλικό του λέω "μα ο συνάδελφός σας μου είπε να περάσω σήμερα να το δούμε..." , "ε και τι περιμένατε ότι θα το πάρετε σήμερα? Την Πέμπτη κύριε καλέστε σ' αυτό το νούμερο"...

...η ήττα ήταν βαριά κι ασήκωτη...

18 σχόλια:

  1. Έτσι..
    για να μην ξεχνιόμαστε.

    Υπομονή (τι άλλο να ευχηθώ);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι έτσι...σ' ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι ένας σταμπαρισμένος τροχαίος που κάνει θράυση στο να παίρνει διπλώματα για τον ίδιο λόγο που στο πήρανε εσένα. Το έχω ακούσει απο τουλάχιστον 15 άτομα και πρόκειται για τον ίδιο τροχονόμο. χαχα μην πέσει κανείς μπροστά του. Ο τροχονόμος της χρονιάς και του κινητού.
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μετά να μην τους πετυχαίνεις μοναχούς τους σε κανά στενό να τους κάνεις ασήκωτους στο ξύλο?!?!?!

      :) :) :)

      Φιλιά

      Διαγραφή
  4. Έπρεπε να σου κατάσχουν και το αυτοκίνητο ρε αλήτη!!!

    Σοβαρά τώρα, μην δώσεις εξουσία σε μερικούς, γίνονται ζωα με παροπίδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν πρέπει να τους χαρακτηρίσω ζώα...τι μου φταίνε τα ζωντανά? ;)

      Διαγραφή
  5. Τι να σου πω ρε φιλε σε παει.... χοροπηδωντας!Υπομονη,θες να με βρισεις και μενα το ξερω δεν βρισκω ομως αλλη λεξη στην παρουσα φαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς το "χορό" κι είσαι μέσα :)

      Γιατί φίλε μου να σε βρίσω? Μήπως ήσουν εσύ που μου πήρες το δίπλωμα? χαχαχαχα

      (κάτι πρέπει να παίζει με τις συναστρίες...τα ζώδιά σας έχουν γαμηθεί στα γέλια ένα πράγμα χαχαχαχα)

      Διαγραφή
  6. Άψογα βλέπω σου μπήκε ο μήνας :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και βαθιά!

      Κι απ' ότι φαίνεται έχει κάνει ένα knod, όπως τα μόρια των σκύλων, για να μην βγει και γρήγορα! :)

      Διαγραφή
  7. Ρε τι γλιτώνω που δεν οδηγώ ! :))
    Κουράγιο και καλώς σε βρήκα κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνω-κάνω :)

      Δλδ εσύ έχεις προσωπικό σωφέρ ή είσαι των μαζικών (μέσων μεταφοράς)? :)

      Διαγραφή
    2. Δεν έχει ΜΜΕ εδώ που μένω!
      Εχω πολλούς σοφέρ και ...γερά πόδια! :))

      Διαγραφή
    3. Είσαι τυχερή, άρα δεν ... βλέπεις πολλές ειδήσεις! αχαχαχαχαχαχαχα

      Καλό κόλπο αυτό με τους σωφέρ, πως το κάνεις?

      Διαγραφή
    4. αχαχαχα! Σωστός!
      Τους πληρώνω αδρά! Σε είδος! Ό,τι υπάρχει! ;-)

      Διαγραφή
    5. χαχαχαχαχα

      οκ, θα το επεξεργαστώ και θα δω τι θα κάνω κι εγώ :)

      Διαγραφή
  8. A, μια χαρά μπήκε ο μήνας βλέπω... Ελπίζω να ξεμπερδέψεις εύκολα, ειλικρινά, γιατί τα περάσαμε κι εμείς πέρσυ το καλοκαίρι και άκρη δε βγάλαμε... Είναι που θα πέσεις, άστα βράστα!
    Άντε, υπομονή... Ελλάδα εδώ... τι άλλο να κάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε ντροπή των Ελλήνων τι μαλακίες κάνεις;;;Τι σημαίνει σου πήραν το δίπλωμα και δεν μπορείς να οδηγήσεις;;;Και βέβαια μπορείς αρκεί να μη σε πιάσουν!!!Τσ τσ τσ τι να πω με αφήνεις άφωνο!

    Χαιρετωωω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή