18/02/2013

Καλή εβδομάς με προβληματισμούς...

Καλημέρα σας,

σήμερα σας έχω 2 θεματάκια. Μετά την χθεσινή χαλαρωτική (για 'σας...) μέρα, είπα να ξεκινήσουμε την εβδομάδα με προβληματισμούς. Για πάμε να δούμε τι θα δούμε.

ΘΕΜΑ 1ον: 

"Τώρα με την κρίση, άμα ψάξεις, μπορείς να βρεις ευκαιρίες". Πόσες φορές δεν ακούσατε αυτή τη φράση τα τελευταία χρόνια? Σίγουρα πάνω από μια.

Το αυτό σίγουρα πιστεύουν και οι μεγάλες βιομηχανίες. Κι εξηγούμαι: καπνίζω. Δεν είναι κάτι κρυφό ούτε αμαρτία. Κακό στην υγεία μου κάνω και στην τσέπη μου. Ο-Κ. Παίρνω μια συγκεκριμένη μάρκα καπνού (γιατί το στριφτό είναι οικονομικότερο ως γνωστόν), την οποία διάλεξα μετά από πολύ κόπο (και βήχα). Η τιμή του ήταν 4,3€ τα 25 γραμμάρια. Αποδεκτή τιμή και κρατούσε 3 μέρες. Για να το κάνουμε και μαθηματικά (όχι μιγαδικά! :) ) ήταν 0,172€ το γραμμάριο.
Στην συνέχεια είδα ότι η τιμή έπεσε στα 3,4€ ! Η πρώτη σκέψη μου ήταν "Μπράβο τους!". Βέβαια, η συσκευασία ήταν των 20 γραμμαρίων αλλά και πάλι η τιμή ανά γραμμάριο ήταν 0,17€, δλδ πιο οικονομικά.
"Ωραία, μια διασκέδαση μας έμεινε κι εμάς, ας γίνει φτηνότερη :)"
.........................................................
Νννννννννννναι, καλά... Κολπάκι  μανατζαρεϊκό, οικονομοτεχνικό και όπως αλλιώς διάολε το λένε! Με το που "επαναπαυθήκαμε" τα κοροϊδάκια-πελατάκια, τσουπ, μια ανατίμηση στα 3,8€! Μπαίνεις σε σκέψεις αλλά και πάλι λες... Ώσπου κοιτάζεις τα γραμμάρια που έχουν πάθει ΠΑΛΙ δίαιτα στα 17 γραμμάρια!!! Ήτοι, 0,2235 το γραμμάριο!!!!! Δλδ, μια αύξηση -τελικά- του κέρδους τους κοντά στο 30%!!!

Καλό, ε? ΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΡΩΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!! (δυσφήμιση δεν έκανα αλλά το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι? :) )


ΘΕΜΑ 2ον:

Είναι Κρητικό το θέμα αυτό, με έντονο προβληματισμό γιατί δεν αφορά μόνο το νησί μου (ή κωλόνησο που λένε κάποιοι) αλλά δείχνει καθαρά την πρόθεση των "υπογραφόντων" (γιατί κυβερνώντες δεν είναι με τίποτα, θα πρέπει να έχεις παντελόνια πρώτον και "κάτι" να κυβερνήσεις δεύτερον - τώρα δεν έχεις τίποτα) για την εκμετάλλευση αυτού του κομματιού γης που λέγεται Ελλάδα...

Τα ποστ τα είδα στον ΠΑ.ΝΙΚΟΣ και υπάρχει χρονολογική σειρά:

- Όϊ Σβούρους!

- Έχουμε και απεργία εκείνη την ημέρα...

Αυτ(ι)ά προς το μπαρδόν... τ' αποδέλειπα άλλη ώρα.

Καλή σας εβδομάς (εγώ τρέχω ήδη... :) )

11 σχόλια:

  1. Να κόψεις το κάπνισμα!! Ορίστε μας!! Χίλιες φορές να διαθέτεις αυτα τα ευρουλάκια για φαγητούλι! :P

    Όσο γιοα ξεπουλήματα δεν θα μπώ να δώ τις αναρτήσεις..διότι δεν τα μπορώ τα πολιτικά, έχω σιχαθεί. Και κάθε φορά που το κάνω συγχίζομαι. Να τώρα συγχίστηκα με μια ανάρτηση της σερενάτας για ξεπούλημα στην Βόρεια Ελλάδα..

    http://sophieil104.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2083.html

    Αφού ασχολείσαι ρίξε μια ματιά και εσύ! Δεν μπορώ συγχίστηκα.. και πως να μην θες τσιγάρο μετά!!

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα! (κακό χρόνο να έχουνε τα γουρούνια)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν διαφέρει αυτό με τα ορυχεία χρυσού με τα "δικά" μας ανεμομαζώματα...εκείνοι έχουν χρυσό, εμείς ήλιο κι αέρα, το ίδιο είναι: όφελος πατρίδας ΜΗΔΕΝ! Αυτό γράφουν οι αναρτήσεις αλλά αφού ήδη συγχύστηκες μια φορά, μην το ξαναπάθεις! :)

    Το θέλω αλλά δεν το πολυπροσπαθώ ακόμα ... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τωρα καταλαβα που(με καθε επιφυλαξη γιατι τωρα γυρισα απτη δουλεια)βρισκεσαι και σου λεω πως εμεις θα βγαλουμε πετρελαιο ρε να εδω ειναι το καραβι χαχαχα(ισως καταλαβες και που ειμαι εγω).
    Σοβαρα τωρα και εδω στην ουσια δωθηκε(ενοικιαστηκεγια δεν ξερω και γω ποσα χρονια) μεγαλο φιλετο γης σε ξενα συμφεροντα.Παραλιες απεραντες,ηλιο(εκτος των σιγουρα 6 μηνων συνεχομενης βροχης)και αερα οπως λες τα τοπικα λαμογια ταφηνουν ετσι και στο τελος τα δινουν κοψωχρονια.Ολα ξεκινουν πιστευω απτους τοπικους παραγοντες ο κλεψας του κλεψαντος!
    Πηγα σε καπνο φθηνοτερο 20 γραμμαρια 3.50 και μπορω να πω δεν μου προκαλει βηχα καθολου!Αν και οικονομικοτερο ειναι με το κιλο απο ντοπιους παραγωγους και καθαροτερος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ είμαι ακόμα στην δουλειά οπότε το μυαλό σφουγγάρι, αλλού γι' αλλού :)

      Αλλά δεν μένω πια Κρήτη, είμαι στο Μ.Χ. εδώ κι 6,5 χρόνια.

      Όχι, δεν είναι τοπικό πρόβλημα πια, είναι θέμα εκχώρησης εδάφους για 1 ευρώ από τους "υψηλά-μη-χέσω-ιστάμενους"...

      Θα 'θελα να μου στείλεις τέτοιον καπνό, αν δεν πωλείται στα φαρμακεία...εεε...στα περίπτερα ήθελον είπον :) Αν δεν μπορείς να μου πεις, περιέγραψέ μου τον να τον ζητήσω :)

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχαχα α ρε Γάτε, έξυπνο αυτό που έκανες αλλά μπορούσες και με μέιλ ;)

      Έχω ιδιαίτερες σχέσεις και με τον τόπο σου (η Μικρή μου δλδ), κάτι σαν ... το "εξοχικό" μας :)


      Ωραία, όοοοοοοοταν καταφέρουμε να έρθουμε, θα σε ενημερώξω να μου κρατήσεις (αν δεν το 'χω κόψει μέχρι τότες χιχιχι)!

      Διαγραφή
  4. Ασχετο με την ανάρτησή σου το σχόλιο μου.

    Σήμερα κατάλαβα οτι δεν ζείτε στην Κρήτη αλλά στην Αθήνα και κατασυγχίστηκα γιατί ήθελα κάποια πράγματα απο την μετάκόμισή σας, αλλά σκεφτόμουνα οτι θα ήταν πολλά τα μεταφορικά Κρήτη-Θεσσαλονίκη και δεν το αποφάσισα. Αχ ρε Αφρικανάκι μου, δεν το γράψατε πουθενά και εγώ η χαζή δεν το ρώτησα. Ας πρόσεχα.
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί δεν το 'γραφες στο "Help Wanted" ? :)


      Αχ βρε Μαράκι μου! :( κι όλα όσα ήθελες τα έχουν πάρει άλλοι???

      Κρίμα...πολύ κρίμα γιατί ήσουν κι η μόνη που μας έκανες τοστ...:(
      Πάντως ακόμα μπαίνουν πράγματα...αλλά μάλλον για μωρόπαιδα δεν έχουμε άλλα :( (υποθέτω για τα κουκλοεγγόνια σου θα τα ήθελες...)

      Διαγραφή
  5. Οχι δεν ήθελα τα παιδικά, γιατι τα χρειαζόμαστε διπλά (καρότσια κλπ) ήθελα τις κορνίζες, την κούνια για τον κήπο, και δεν θυμάμαι τώρα τι άλλο.
    Θα ξαναπάω να δω και θα επικοινωνήσω άν χρειαστεί.
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ-πολύ ευχαρίστως Μαρία μου! Στην διάθεσή σου για ότι χρειαστείς! :)

      Διαγραφή
  6. Η Ιδιαίτερη Πατρίδα σε ευχαριστει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο μου, το θέμα είναι ν΄αφυπνιστούμε και να ΜΗΝ επιτρέψουμε να γίνουν ΟΛΑ αυτά...Δεν είμαι κατά των ΑΠΕ αλλά είμαι πολύ κατά ΟΛΩΝ αυτών των βΑΠΕ...Keep informing us κι εγώ εδώ είμαι :)

      Διαγραφή