28/01/2013

Έλα να δωρηθούμε, darling!

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα (λέμε τώρα...αλλά ελπίζουμε πάντα)!

Σήμερα το πρωί έλαβα το παρακάτω άρθρο σε email και το παρουσιάζω ως έχει, δλδ δεν έκατσα να το ψάξω παραπάνω γιατί συγχύστηκα (και δεν προλάβαινα κι όλας):

(Δες το εδώ, είναι μακρύ)

Επειδή το λίνκυ είναι μακρυνάρι και δεν φαίνονται τα ελληνικά γράμματα (αθάνατε Γούγλη), να σας κάνω μια περιγραφική περιγραφή: με βάση νόμο που ψηφίστηκε το 2011, επί Μνημοσύνου 1 και μάιντ-δε-ΓΑΠ, από τον Ιούνιο του 2013 όλοι -μα ΟΛΟΙ- οι Έλληνες είμαστε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΙ δότες οργάνων!!!

.........................................................................................................................


.........................................................................................................................


.........................................................................................................................


Έλα, εντάξει? Συνήλθες? Πήρες τον αέρα σου? ΟΚ!

Για να παρα-κλέψω το τελευταίο τόστ του φίλου μου Μοτοσακού  "Από που χάνετε λάδια ΩΡΕ????", τελικά μάλλον καλά σκεφτήκανε ... Δλδ, σου λέει, "τόσα χρόνια οι Έλληνες μας δίνουν τ' αρ@@δια τους οικειοθελώς, να τα παίρνουμε και με τον νόμο"!



Υ.Γ. Σοβαρά τώρα, μόνο σε μια τεταρτοκοσμική πολιτικά χώρα όπως είναι η Ελλάδα θα μπορούσε να καταστρατηγηθεί το αλτρουιστικό αυτό αγαθό που λέγεται "δωρεά οργάνων"! Και που? Σε μια χώρα που ακόμα δεν έχει αναπτυχθεί στο βαθμό που χρειάζεται, για να κατανοήσουν όλοι την σημασία που έχει η Δωρεά Οργάνων, το πόσο ανθρωπιστική πράξη είναι και το πόσο δεν "βεβηλώνει" τον τεθνεόντα. Υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι, που λόγω της ελλιπέστατης ενημέρωσής τους, δεν θέλουν να δωρίσουν τα όργανα του ανθρώπου τους που χάθηκε ...

Την υγειά μας να 'χουμε ...

16 σχόλια:

  1. Τι με λες τώρα;;;;; Πάω εκεί που με στέλνεις να δω κι άμα συνέλθω, επανέρχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς μάλλον δεν πέρασε τελικά, θα το ψάξω και θα επανέλθω κι εγώ.

      Διαγραφή
  2. Το θυμάμαι και είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Κάθε γερός νέος αναλώσιμος με ένα αθώο τρακαρισματάκι μπορεί να γίνει δότης πλουσίων ασθενών. Τι απέγινε ποτέ δε μάθαμε. Το πότε ψηφίστηκε κι από ποιους, σαν το αντικαπνιστικό, τα ΜΜΕ δεν το παρακολούθησαν.


    Το ενδιαφέρον κι απόδειξη σε τι μπάχαλο ζούμε είναι που η Εκκλησία που τόσο ενεργά αντιτίθεται στα 666 και τη Νομιμοποίηση της Κάνναβης εκεί πρωτοστάτησε όταν ο προηγούμενος Αρχιεπίσκοπος έγινε δότης για παραδειγματισμό του κοπαδιού..

    Αααααχ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχηγέ, ευχαριστώ για το λινκάρισμα αλλά το άρθρο που βάζεις περί δωρεάς οργάνων είναι μούφα. Τη συγκεκριμένη διάταξη ΠΗΓΕ να την περάσει ο Λοβέρδος αλλά τελικά την πήρε πίσω -υπάρχουν και δηλώσεις του σχετικά (αν το γκουγκλίσεις θα το βρεις). Βέβαια εγώ σαν άτομο είμαι 1000% υπέρ της συγκεκριμένης διάταξης -αλλά δεν πέρασε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λινκάρισμα είναι δωρεάν (τα λεφτά μου τα δίνεις από κοντά ;) ).

      Α, του Λόβερ-μπόϊ ιδέα ήταν? Γιατί δεν με εκπλήσσει ο κύριος "μα ζούνε πολύ κι αυτοί οι συνταξιούχοι"...

      Εσύ, σαν άτομο, θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί, κάποια μέρα.

      Διαγραφή
    2. Ναι, έγραψα ήδη ότι δεν πρόλαβα να το τσεκάρω, θα το δω όμως, σας το υπόσχομαι.

      Διαγραφή
  4. Δεν εχω διαβασει κατι περι αυτου να σου πω την αληθεια αν ομως ισχυε κατι τετοιο ειμαι αντιθετος μονο και μονο γτ υπαρχουν και τα "απροοπτα ατυχηματα"να τα πω?"κατα λαθος"να τα πω?τεσπα.
    Το να γινω δωρητης οργανων ειναι στα αμμεσα σχεδια μου!
    Καλη μερα να εχουμε και καλη εβδομαδα φιλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα και μένα, Γατόνι! Τα "ερωτηματάκια" που έθεσες ήδη υπάρχουν στο μυαλό των απλών ανθρώπων, γι' αυτό κι έχω πετύχει απίστευτες ιστορίες στα νοσοκομεία, με συγγενείς που αντιδρούν στην δωρεά...Φαντάσου να υπάρχει κι αυτός ο νόμος τι θα γίνει...

      Κι έχω και την απορία: ποιος γιατρός θα το κάνει αυτό χωρίς την άδεια των συγγενών του τεθνεόντα??? Θα 'θελα να ΄μουν από μια μεριά σε μέρη όπως η Κρήτη π.χ. :) Σ' αυτήν την περίπτωση, δεν θα με πείραζε η αυτοδικία :)

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ. Σ' ευχαριστώ για την ευχή, κι εγώ την είπα, αλλά κάποιος εκεί έξω μάλλον κοιμάται...:)

      Διαγραφή
  5. Ακόμα και το ότι προσπάθησαν να το περάσουν για εμένα είναι συγκλονιστικό.. τί να πω τώρα? να παρακαλάμε να μην πέσουμε σε κώμα και μας κατακρεουργήσουν? τί άλλο θα σκεφτούν για να περάσουν νόμο απορώ.. πολύ θα το χαιρόμουν να ήταν οι ίδιοι η πρώτη εφαρμογή του νόμου που ψήφισαν.. να τους πάρουν οτι έχουν και δεν έχουν και να μην πανε πουθενα, διότι είναι και άχρηστα. Κατευθείαν στα σκουπίδια.. Ουυυυ ρεεεε ! Συγχίστηκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις εσύ κανένα νόμο που να τηρείται για τους "έχοντες" και τους "προνομιούχους"???

      Αν ξέρεις, πες τον μου κι εμένα...

      Επειδή κι εγώ συγχύστηκα δεν το συνέχισα το ψάξιμο, πρωί-πρωί...
      Αλλά θα το κάνω σίγουρα μόλις βρω χρόνο!

      Διαγραφή
  6. καλή εβδομάδα! δεν γνωρίζω σχετικά, αλλά το "με το έτσι θέλω" δε μου αρέσει καθόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν μπορώ να σχολιάσω την τελευταία σου ανάρτηση. Γιατί???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα διδυμογιαγιά-Μαρία :)

      Έχω κλείσει τα σχόλια σ' αυτό το τοστ επειδή είναι πιο προσωπικό από τα άλλα :) Σπάνια το κάνω βέβαια αλλά χρειάζεται καμιά φορά.

      Σ' ευχαριστώ που πέρασες κι από 'δω :)

      Διαγραφή