22/09/2006

Νεύρα

Πόση μαλακία μπορει να κρύβει μέσα του ένας άνθρωπος? Και δεν εννοώ τα ζουμιά, αυτά τα ξέρουμε πάνω-κάτω και ανανεώνονται. Είμαι πολύ εκνευρισμένος και θέλω κάπου να ξεσπάσω. Ίσως να μην μ'εχετε συνηθίσει έτσι, ίσως πάλι οι νέοι μου ιντερνετικοί φίλοι που δεν με ξέρουνε ακόμα να πούνε "τι μαλακίες γράφει" ... αλλά αυτός είναι ο χώρος μου και πρέπει κάπου να τα χώσω, κάπου να εκτονωθώ.

Τον άντρα δυστυχώς δεν τον κάνουν τα παντελόνια. Όχι πλέον τουλάχιστον. Αλλά τον κάνουν να ΝΟΜΙΖΕΙ πως είναι άντρας και πως έχει εξουσία έναντι άλλων. Ειδικά δε, όταν αυτοί οι άλλοι βρίσκονται σε στιγμές αδυναμίας. Και φυσικά ούτε τ'αρχίδια βοηθάνε -σαν όργανα- για να λέγεται έτσι.

" Ο άντρας κάνει την γενειά, κι όχι η γενειά τον άντρα " λέει ένα ριζίτικο. Μοιάζει άσχετο αλλά κάπως μου κάνει σχετικό τώρα. Αν δεν έχεις τ'αρχίδια να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβεις τις ευθύνες σου, να επωμιστείς το βάρος των πράξεών σου, να μπορέσεις ν'αντικρίσεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη, να παραδεχτείς τα λάθη σου, να ζητήσεις ειλικρινά συγγνώμη μέσα από την καρδιά σου, να βλέπεις τον διπλανό/απέναντί σου σαν ίσος προς ίσο και όχι σαν σκουλίκι, να έχεις την απαιτούμενη ντομπροσύνη, να προσφέρεις όταν και όσο μπορείς χωρίς να περιμένεις -αλλά και ν'απαιτείς- ανταλλάγματα, να καταλαβαίνεις την δύσκολη θέση του άλλου και να μην είσαι χαιρέκακος, να μην χτυπάς τον πεσμένο, να υψώσεις το ανάστημά σου κι ας μην σε παίρνει, να σταθείς στο πλάι του άλλου μόνο για να σε νοιώθει δίπλα του, να παραστέκεσαι στην ανάγκη του, να είσαι ντρέτος και σπαθί στις εξηγήσεις σου, να μην λες ψέμματα με σκοπό να βλάψεις, ο λόγος σου να είναι η τιμή σου, να σχεδιάζεις για το μέλλον με γνώμονα όχι μόνο και αποκλειστικά το δικό σου συμφέρον...τότε για μένα ΔΕΝ είσαι άντρας.

Είσαι ένα ηλίθιο αρχίδι -γιατί και τ'αρχίδια είναι έξυπνα, επιτελούν ένα έργο- ένας μαλάκας και ολόκληρος, ένα ποταπός γυμνοσάλιαγκας, ένα μουνί της λάσπης, που δεν αξίζει ούτε για να του ρίξω ροχάλα. Τέτοιοι τύποι μας έχουν περικυκλώσει και μας παίρνουν τ'οξυγόνο, δεν μπορούμε ν'αναπνεύσουμε από την μπόχα και την βρωμιά της σαπίλας που έχουν μέσα τους και την σέρνουν μαζί τους, μολύνοντας ότι ακουμπάνε, ότι κοιτάνε κι ότι σκέφτονται ακόμα.

Αϊ σιχτίρ, λοιπόν, λαμόγια της συμφοράς. Άντε γαμηθείτε και στα ελληνικά. Γαμόσπιτοι.

13 σχόλια:

  1. Mια εξήγηση στα ίσα (με την διευκρίνηση πως: μαλάκα δε θα στα πω μπροστά στον κόσμο για να μη γίνει της βρώμας) τα βάζει όλα (ή σχεδόν όλα, μιας και το χούι βγαίνει τελευταίο) στη θέση τους. Ηρεμα λοιπόν με τον καριόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για σκέψου το όμως κι έτσι :
    αν δεν ήταν αυτός τοσο μαλάκας εσύ τι δεν θα είχες τώρα????
    χιχιχιχιχ

    Αυτός ο άλλος
    αυτός ο άλλος
    ειν' ευεργέτης μου μεγάλος!!!!!!

    Σου είπα οτι γίνεσαι πολύ σεξυ όταν τσαμπουκαλεύεσαι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλτσο-> Καργιολης δεν θα πει τιποτα...αλλα δεν μπορω να του κανω αυτην την εξηγηση...οχι ακομα τουλαχιστον.Απ'αυτον εξαρταται.

    Μικρη μου,το ξερω πολυ καλα!:-)))
    Ναι,ε?
    Ε, να το κανω συχνοτερα τοτε!:-)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος το στεναχώρησε μωρέ το αφρικανάκι μας;

    Σκατά να φάει σκατά να πιεί σκατά να πάει να χέσει ..

    Απ΄τα σκατά να σηκωθεί και στα σκατά να πέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΛΙΣΤΑ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΑΛΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ...ΧΑΧΑ
    ANTE MHN ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ..
    ;D -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. νιώθω σαν την κυρά στο κομμωτήριο που της βάλαν αυτή την κάσκα στο κεφάλι και νιώθει οτι κάτι γίνεται τριγύρω αλλά δεν μπορεί να καταλάβει τι :)
    Ρε! στα χανιά είστε χαλαροί μην το ξεχνάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ το έχω χάσει το επεισόδιο, αλλά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαλάρωσε παίχτη και μην τρελένεσαι για τίποτα.Η ζωή είναι μικρή.Απλά ρίξε ένα γράψιμο κανονικότατο και προχώρα.Μου φαίνεται ότι πρέπει να ρίξω ένα τραγουδάκι να έρθουμε στα ίσα μας... ;-))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό μου Αφρικανάκι, το "Αι γαμήσου" είναι η καλύτερη ευχή που μπορείς να δώσεις....

    Μην την σπαταλάς σε τέτοιους.... Δώστην σε κανά φίλο ρε συ μπας και πιάσει κιόλας να σε έχει και υποχρέωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Που είναι ο αφρικανός;
    ο ούγκα ούγκα;
    ο ταμ ταμ ταμ;

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αργυρενια-> Νταξει, παραδοση επιτελεστει!:-)

    Μαριλού-> ...και ζεχνει!:-)οχι,καλε! Απλα να ξεσπάσω ηθελα...κι οχι πανω του γιατι θα ειχαμε θυματα!

    Βρωμογατο-> χαχαχαχα!Γαματη παρομοιωση!-) Ναι,ειμαστε αλλα καποιοι καπου καποτε μας πατανε τον καλο και μετα...ποιος ειδε τον Αλλαχ και δεν τον φοβηθηκε!:-) Α,και μπερδεγουέϊ...τωρα ειμαι μονιμος κατοικος Αθηνων και περιχωρων!

    Νεμερτη-> ελα μωρε,δεν εχασες και τιποτα σημαντικο!...ξερεις τωρα,λιγο μπινελικωμα,λιγο ψωμι και μια ελια και Κωτσο Βασιλια!:-)

    Καλλιτέχνη-> ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!Το τι γραψιμο εχει πεσει δεν λεγεται!Μου σωθηκε το μελανι!:-) Αντε,ντε!Ριχτο τι περιμενεις??? Ποτε θα αδωμεν μαζι?

    Ναταλια-> Η προοπτικη αυτη δεν μου περασε απο το μυαλο, οφειλω να τ'ομολογησω! Αλλα δεν εννοουσα να το κανει αλλα να του το κανουνε!;-) Οποτε λες μετα ο φιλος να μου ειχε υποχρεωση?

    Πτωσουλα-> Τρεχει-τρεχει ο μαυρος...αλλα τα νεα στο τοστακι που ακολουθει!:-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι τρέχει στο ανυπότακτο blogo-χωριό?Εσύ εξαφανίστηκες,ο μικρός κλείνει το blog,άλλοι εκδίδονται,αλλάζουν φύλο ή/και παίζουν δικτυακές μπούφλες.
    Είναι τρελοί αυτοί οι bloggers...

    ΥΓ:Αν φταίει το διάβασμα,σχωρεμένος(με την καλή έννοια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σύντομα σύντομα...μην ανησυχείς. ;))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή