19/09/2006

Μαθηματική Ακρίβεια

Τα μαθηματικά πάντα μου άρεσαν. "Εξ'απανέκαθεν, απ'τα παλιά τα χρόνια", που κοροϊδεύαμε και στο σχολειό. Είχαν μια μαγεία οι αριθμοί, οι τύποι, οι εξισώσεις και τόσα άλλα! Χαιρόμουν σαν μικρό παιδί κάθε φορά που "δάμαζα" μια άσκηση, που έβρισκα μια απίθανη λύση ή, στην λατρεμένη μου Γεωμετρία, μου έβαζαν ασκήσεις ξεχωριστά από τους υπόλοιπους συμμαθητές μου για να με δυσκολέψουν!

Ναι, τα λάτρευα! Κατανοούσα πλήρως την σημασία της φράσης "μαθηματική ακρίβεια". Από κάποιο σημείο, όμως, της ζωής μου και μετά αυτή η φράση άρχισε να παίρνει μια άλλη, δύσκολη και πνιγηρή έννοια..."Έτσι όπως πας, με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ δεν θα γράψεις άριστα στο διαγώνισμα"...Κάπως έτσι ξεκίνησε. Το διαγώνισμα έγινε φυσική, χημεία, Lower, Proficiency, Certificat, Superieur, τελικές εξετάσεις, πανελλήνιες, ιατρικά μαθήματα, πανεπιστήμιο, γκόμενες, δουλειά...Τελευταία της κατάκτηση είναι το ΔΙΚΑΤΣΑ κι εν τέλει η ζωή μου...

Γιατί αυτή η μαθηματική ακρίβεια πρέπει να ορίζει την ζωή μου? Ποιοι τέτοιοι νόμοι γράφτηκαν? Ποιοι είναι οι τύποι και οι εξισώσεις της που ξέρουν ότι θ'αποτύχω? Γιατί θα πρέπει να μου δημιουργήται η εικόνα του looser κάθε φορά που πάω να κάνω κάτι πέρα από τα αρεστά και τα δρώμενα? Κι εν κατακλείδι....μήπως έβγαλε ο Πατάκης κανένα λυσάρι? :-)))

Νομίζω ότι έφτασε η ώρα να μαζέψω το βομβαρδισμένο -σήμερα- με πράγματα δωμάτιό μου και να την κάνω με ελαφρά σε άλλες πολιτείες!

Ουγκ και χάου, Αντιδήμαρχος Πασών των Αφρικών μίλησε!

6 σχόλια:

  1. Το ότι εσύ στο μυαλό σου, σχηματίζεις την εικόνα του looser για τον εαυτό σου, αυτό δεν σημαίναι απαραίτητα ότι είναι και η αληθινή εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μωρέ looser και στα μούτρα τους! (no offense mama ha?)

    Το κίνητρο μετράει! Ακόμα και στα μαθηματικά....
    Μην μου αγχου μπουμπούκι μου, είπαμε, μετά απο λίγο θα λες : ωχ ωχ πρεπει να κλείσω!! ΩΧ ΜΟΥ ΧΥΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΦΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣ (Ντουπ...το ακουστικό στην βάση)

    Μάκια πολλά (με μαθηματική ακρίβεια!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φράση "μαθηματικη ακριβεια" δεν εχει να κανει καμια σχεση με τη ζωή και το πως εσυ θα την παρεις. ειδες καμια φορμουλα που να εμπεριεχει μεσα στο στοιχειο Προσοντουχος? και να ακολουθεί εξίσωση; όχι. αρα τελειωνε συμμαζεψου σιγα σιγα γιατι πολυ εμεινες εκει και σκεφτεσαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα σου λέω:δες το ζώδιό σου στην Athens Voice
    :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρεις τι λένε???
    Όποιος ανακατεύεται με τα μαθηματικά τον τρώνε οι κότες... :P
    Καλά κάνω εγώ που ούτε καν ασχολούμαι με αυτά.ΠΟΤΕ!
    Αριθμοί,σχήματα και λογάριθμοι? ΑΠΑΠΑΠΑ που λέει και το άσμα για να μιλήσω και λίγο μουσικά γιατί μου έλειψε... :)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αέναε-> χαχαχαχαχαχαχαχα τελεια η γκατνεμοδυναμικη!!! Αν δεν το ανεβασεις τοστακι θα το κανω εγω for sure!!! :-)))
    Καλως και ωρισες και ουγκ (όπως λεω πάντα!)

    Κρις-> Δεν ΜΟΥ δημιουργηται, ισως δεν το'θεσα σωστα. Δημιουργηται στους γυρω μου, στενους και ... χαλαρους!:-)

    Μικρή μου, αν τα φιλακια ειναι με μαθηματικη ακριβεια, τοτε αναθεωρω πληρως την αποψη μου για την φραση!:-))) και: ΩΧΩΧΩΧ,μου ψοφαει ο σκυλος! - Μα δεν εχεις...(ντουπντουπτνουπ, για να σιγουρευτουμε!:-)) Για να ειναι offended η μαμα (με προφορα) και ο μπαμπας (επισης με προφορα) πρεπει να το καταλαβαινουνε κι ολας!:-)

    Ξαδερφη-> η αληθεια να λεγεται,εμεινα πολυ εδω κατω!

    Αφρο-> UNΠΙΣΤΕΥTABLE!!!!!!!!! Καλα για μενα το γραψανε?????:-)))))

    Καλλιτεχνη-> Ετσι είναι!:-) ελα ομως που μ'αρεσανε! Τι θα γινει με το μαγαζι, θα το ανοιξετε καμια φορα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή