22/09/2006

Νεύρα

Πόση μαλακία μπορει να κρύβει μέσα του ένας άνθρωπος? Και δεν εννοώ τα ζουμιά, αυτά τα ξέρουμε πάνω-κάτω και ανανεώνονται. Είμαι πολύ εκνευρισμένος και θέλω κάπου να ξεσπάσω. Ίσως να μην μ'εχετε συνηθίσει έτσι, ίσως πάλι οι νέοι μου ιντερνετικοί φίλοι που δεν με ξέρουνε ακόμα να πούνε "τι μαλακίες γράφει" ... αλλά αυτός είναι ο χώρος μου και πρέπει κάπου να τα χώσω, κάπου να εκτονωθώ.

Τον άντρα δυστυχώς δεν τον κάνουν τα παντελόνια. Όχι πλέον τουλάχιστον. Αλλά τον κάνουν να ΝΟΜΙΖΕΙ πως είναι άντρας και πως έχει εξουσία έναντι άλλων. Ειδικά δε, όταν αυτοί οι άλλοι βρίσκονται σε στιγμές αδυναμίας. Και φυσικά ούτε τ'αρχίδια βοηθάνε -σαν όργανα- για να λέγεται έτσι.

" Ο άντρας κάνει την γενειά, κι όχι η γενειά τον άντρα " λέει ένα ριζίτικο. Μοιάζει άσχετο αλλά κάπως μου κάνει σχετικό τώρα. Αν δεν έχεις τ'αρχίδια να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβεις τις ευθύνες σου, να επωμιστείς το βάρος των πράξεών σου, να μπορέσεις ν'αντικρίσεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη, να παραδεχτείς τα λάθη σου, να ζητήσεις ειλικρινά συγγνώμη μέσα από την καρδιά σου, να βλέπεις τον διπλανό/απέναντί σου σαν ίσος προς ίσο και όχι σαν σκουλίκι, να έχεις την απαιτούμενη ντομπροσύνη, να προσφέρεις όταν και όσο μπορείς χωρίς να περιμένεις -αλλά και ν'απαιτείς- ανταλλάγματα, να καταλαβαίνεις την δύσκολη θέση του άλλου και να μην είσαι χαιρέκακος, να μην χτυπάς τον πεσμένο, να υψώσεις το ανάστημά σου κι ας μην σε παίρνει, να σταθείς στο πλάι του άλλου μόνο για να σε νοιώθει δίπλα του, να παραστέκεσαι στην ανάγκη του, να είσαι ντρέτος και σπαθί στις εξηγήσεις σου, να μην λες ψέμματα με σκοπό να βλάψεις, ο λόγος σου να είναι η τιμή σου, να σχεδιάζεις για το μέλλον με γνώμονα όχι μόνο και αποκλειστικά το δικό σου συμφέρον...τότε για μένα ΔΕΝ είσαι άντρας.

Είσαι ένα ηλίθιο αρχίδι -γιατί και τ'αρχίδια είναι έξυπνα, επιτελούν ένα έργο- ένας μαλάκας και ολόκληρος, ένα ποταπός γυμνοσάλιαγκας, ένα μουνί της λάσπης, που δεν αξίζει ούτε για να του ρίξω ροχάλα. Τέτοιοι τύποι μας έχουν περικυκλώσει και μας παίρνουν τ'οξυγόνο, δεν μπορούμε ν'αναπνεύσουμε από την μπόχα και την βρωμιά της σαπίλας που έχουν μέσα τους και την σέρνουν μαζί τους, μολύνοντας ότι ακουμπάνε, ότι κοιτάνε κι ότι σκέφτονται ακόμα.

Αϊ σιχτίρ, λοιπόν, λαμόγια της συμφοράς. Άντε γαμηθείτε και στα ελληνικά. Γαμόσπιτοι.

20/09/2006

Αναμονή και Πακετάρισμα

Το τι γίνεται στο σπίτι δεν περιγράφεται! Ούτε ο θρυλικός Μανώλο θα το κατάφερνε αυτό! Κούτες, κουτάρες, βαλίτσες, βαλιτσάκια...Και μέσα σ'όλα αυτά η περίεργη η γάτα μου που θέλει να μπεί μέσα στις κούτες για να ικανοποιήσει την περιέργειά της!
Κι όχι τίποτα άλλο αλλά άμα την κλείσουμε μέσα κατά λάθος θα μου ψοφήσει κι όλας!

Το τρέξιμο είναι απίστευτο. Πράγματα της τελευταίας στιγμής βαραίνουν πάνω από το κεφάλι μου κι απ'την δουλειά μου φορτώνουν νέα tasks! Είναι να μην βρίζεις? Ευτυχώς που έχω άξιες και άξιους βοηθούς εδώ κι εκεί. Το πως θα τους το ξεπληρώσω βέβαια...είναι δική μου υπόθεση!





Απόψε είμαι μαζί σου...Δεν είσαι μόνη...Σε μια γωνιά κάθομαι κι εγώ...Μαζί, ως το τέλος! Έχε Πίστη κι Ελπίδα...Η Αγάπη φωλιάζει ήδη μέσα στην καρδιά σου!...

19/09/2006

Μαθηματική Ακρίβεια

Τα μαθηματικά πάντα μου άρεσαν. "Εξ'απανέκαθεν, απ'τα παλιά τα χρόνια", που κοροϊδεύαμε και στο σχολειό. Είχαν μια μαγεία οι αριθμοί, οι τύποι, οι εξισώσεις και τόσα άλλα! Χαιρόμουν σαν μικρό παιδί κάθε φορά που "δάμαζα" μια άσκηση, που έβρισκα μια απίθανη λύση ή, στην λατρεμένη μου Γεωμετρία, μου έβαζαν ασκήσεις ξεχωριστά από τους υπόλοιπους συμμαθητές μου για να με δυσκολέψουν!

Ναι, τα λάτρευα! Κατανοούσα πλήρως την σημασία της φράσης "μαθηματική ακρίβεια". Από κάποιο σημείο, όμως, της ζωής μου και μετά αυτή η φράση άρχισε να παίρνει μια άλλη, δύσκολη και πνιγηρή έννοια..."Έτσι όπως πας, με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ δεν θα γράψεις άριστα στο διαγώνισμα"...Κάπως έτσι ξεκίνησε. Το διαγώνισμα έγινε φυσική, χημεία, Lower, Proficiency, Certificat, Superieur, τελικές εξετάσεις, πανελλήνιες, ιατρικά μαθήματα, πανεπιστήμιο, γκόμενες, δουλειά...Τελευταία της κατάκτηση είναι το ΔΙΚΑΤΣΑ κι εν τέλει η ζωή μου...

Γιατί αυτή η μαθηματική ακρίβεια πρέπει να ορίζει την ζωή μου? Ποιοι τέτοιοι νόμοι γράφτηκαν? Ποιοι είναι οι τύποι και οι εξισώσεις της που ξέρουν ότι θ'αποτύχω? Γιατί θα πρέπει να μου δημιουργήται η εικόνα του looser κάθε φορά που πάω να κάνω κάτι πέρα από τα αρεστά και τα δρώμενα? Κι εν κατακλείδι....μήπως έβγαλε ο Πατάκης κανένα λυσάρι? :-)))

Νομίζω ότι έφτασε η ώρα να μαζέψω το βομβαρδισμένο -σήμερα- με πράγματα δωμάτιό μου και να την κάνω με ελαφρά σε άλλες πολιτείες!

Ουγκ και χάου, Αντιδήμαρχος Πασών των Αφρικών μίλησε!

18/09/2006

Ιστοριούλες...

Νούμερο Ούνο:

Ερχόμασταν πίσω σπίτι...Απογευματάκι. Η κίνηση στην Αθήνα μπόλικη -πρέπει να το συνηθίσω τώρα!- κι ο ταξιτζής δηλωμένος φαν του Σούμι! Το ράδιο τσίτα στον "Ντέρτι" -αν δεν γράφεται έτσι ας μου κάνουν μήνυση- και το γκάζι μισο-κολλημένο στο πάτωμα -έπρεπε να φρενάρει που και που. Κατεβαίνουμε την Βουλιαγμένης, εγώ στην θέση του συνοδηγού, η Μικρή μου πίσω. Προσπεράσματα, σφήνες, ψιλοκοντρίτσες, έχουμε πιάσει τέρμα αριστερό ρεύμα και ξαφνικά πρέπει να στρίψουμε δεξιά! Έχω αρχίσει από μέσα μου τα "κιχ-κιχ-κιχ-κιχ-κιχ" (για να μην πούνε μετά ότι "ούτε κιχ δεν πρόλαβε να κάνει"). Δόξα Τον Πανάγαθο, σταμάτησαν 2 συνάδελφοί του από τα άλλα ρεύματα και περάσαμε! Στον επόμενο δρόμο, 2 λωρίδων που στην ουσία είναι μιάμιση, μπροστά μας άλλος συνάδελφος, ο οποίος βλέποντας τον δικό μας να βιάζεται, κάνει λίγο στην άκρη. Έλα μου όμως που κι οι 2 θέλουν να στρίψουν από τον ίδιο δρόμο! Ο δικός μας κορνάρει και του λέει σε άπταιστα ελληνικά: "Που πας ρε μαλάκα ταρίφα!" (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Νούμερο Ντούε:

Χτες βράδυ συνειδητοποίησα ότι μπήκε φθινόπωρο...Άλλο πράγμα να το ξέρεις κι άλλο να το "χωνέψεις". Έφτασα στην προβλήτα με μια ελαφριά καθυστέρηση. Είχα ένα ψιλοάγχος μήπως δεν βρω θέση. Κράτηση είχε γίνει αλλά λόγο του προχωρημένου της ώρας είχε αυτόματα ακυρωθεί. Πάω στα εκδοτήρια, "Μια αντρική, εσωτερική παρακαλώ","Μισό λεπτό...α, ναι, μας έγινε μια ακύρωση πριν λίγο, είστε τυχερός!". Τι να της έλεγα, οτι αυτή η θέση ήταν ούτως ή άλλως δική μου? Χαζέυω λίγο τον κόσμο...Τακτοποιούμαι στο δωμάτιό μου, κατεβαίνω στο πολυ-μάγαζο του πλοίου (που έχει από κολώνιες, βιβλία, μέχρι Μπάρμπι), ψάχνω μήπως πετύχω κανένα καινούργιο του Αρκά αλλά τζίφος. Το μάτι μου πέφτει (όχι στην αλήθεια,ε? Μην μας βγει και κανά κουσούρι!) στο βιβλίο του Μανφρέντι "Η Τελευταία Λεγεώνα", ιστορικό μυθιστόρημα του είδους που αγαπάω. Πέρνω κι ένα Space Gordon για συντροφιά και ανεβαίνω κατάστρωμα. Βυθίστηκα στο βιβλίο μου όταν ξαφνικά σήκωσα τα μάτια...Στο κατάστρωμα, που πριν μια βδομάδα δεν χώραγες να κάτσεις, υπήρχαν 10 άτομα, εμού συμπεριλαμβανομένου...Μ'έπιασε ένα σφίξιμο, κατάλαβα ότι "άνοιξαν τα σχολεία, τέρμα οι διακοπές". Δεν ήταν όμως άσχημο σφίξιμο, ήταν χαράς! Γιατί μπροστά μου ανοίγεται ένας νέος δρόμος, μια νέα προοπτική. Καινούργια σχέδια, καινούργια ζωή! Το μόνο που με δάγκωνε ήταν ότι το ομορφότερο κομμάτι της νέας μου ζωής έμενε πάνω..."Όμως τι είναι 5 μέρες? Μέχρι να το καταλάβουμε, θα έχουν περάσει!". Έκλεισα τα μάτια, έφερα στο μυαλό μου το χαμόγελό σου, σου χαμογέλασα και πήγα στην κουκέτα μου!

Νούμερο Τρε:

Κι αν νομίζεις ότι από αυτό το τοστάκι θα σε άφηνα απ'έξω, κάνεις σφαχτικό λάθος! Είμαι γκαμήλα και ελέφας μαζί! Και μια που "πέρνω αξία επειδή είμαι γκόμενός της", ορίστε τι μου έγραψες σ'ένα κόμεντ: ( :-) )
"φίλε μου καλέ...(αν και λίγο γνωριζόμαστε, εγώ θα σε λέω έτσι...) λοιπόν, όπως έχει πεί και μια ψυχή " τον κόσμο δεν τον βλέπουμε όπως είναι - τον βλέπουμε όπως είμαστε εμείς..." Το λέω για να επισημάνω ότι είσαι ένας χαρούμενος θετικός άνθρωπος και γι'αυτό η ζωή σου αξίζει να έχει καλά πράγματα...είναι κάπως σαν να τα δημιουργείς!!!

(όπως εμένα ας πούμε!!!) "

(γμτ το copy-paste που δεν πιάνει!!!)
Όπως είδες δεν έβαλα την υπογραφή σου! :-)))

Με όλη μου την αγάπη (και το ξέρεις αυτό)!

14/09/2006

Έλα κι αράξαμε!

Όπα!

Πάρ'το αλλοιώς, θα βρεις! Έλαααα...έλααα...λίγο ακόμα!!!

Έλα μ@@@@α να δεις τι έκανες! :-)))

Τελικά είναι τελεσίδικον, αποφασισμένον και ξετελεμένον!

Μέχρι το τέλος του μήνα η Αθήνα αποκτάει νέο μαυρούκο να πουλάει σιντιά! Αλλά επειδής θα είμαι και Αντιδήμαρχος Πασών των Αφρικών (ελέω του Μεγάλου Μας Δημάρχου Μαυρόγατου!) δεν θα μείνω μόνο στα σιντιά αλλά και ντιβιντιά και χάντρες και τόξα αφρικάνικα και άλλα!

Η θετική σας ενέργεια (κι ας λέει ο Ζερό ότι του θυμίζω τον Τσαλίκη!) έπιασε τόπο! Βέβαια δεν έλειψε η "καλή" προσπάθεια των "φίλων" μου να με ματιάσουνε, γκαντεμιάσουνε, αποτρέψουνε από το να το πετύχω! Όμως όταν έχεις τέτοιον Γκουρού (μπαμπά-Άφρικαν) ότι και να κάνουνε πάει άπατο!

Μη νομίζουνε όμως ότι ξεμπερδέψανε μαζί μου, γιατί ξέρω ποιοι είναι, χαχαχαχα!!!
Και το κακό είναι ότι είμαι Σαββατογεννημένος! Μπορεί να μην πιάνουν οι ευχές μου αλλά από κατάρες πάμε καλά! Προσπάθησα να είμαι reasonable μαζί τους, να τους αγνοήσω, να είμαι καλός και υπεράνω αλλά αυτό το μάτι τους (το δεξί) δεν μ'αφήνει! Ε, θέλανε και (θα) τα πάθανε ! (δεν ταιριάζει γραμματικώς αλλά δεν πειράζει!)

Θα επανέλθω δριμύτερος και με όοοοοοολα τα βοτάνια-ματζούνια-βουντού μου, να δω μετά πως θα τα βγάλουνε πέρα!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς (λόγω και εκλογών που έρχονται)

Ουγκ

Υ.Γ. Νεμέρτη, κρατάς ακόμα την θέση ανοιχτή? Έρχομαι να πάρουμε το πρωτάθλημα! :-)))

10/09/2006

Καλησπέρα Φίλες-Φίλοι !

Αυτή η εβδομάδα, που ξεκινάει ουσιαστικά από σήμερα, είναι η σημαντικότερη που έχω συναντήσει ως τώρα ... μέχρι την επόμενη (όπως λέμε και στο μπάσκετ για τους αγώνες:-) ).

Πολλές αποφάσεις, μετακινήσεις, πιθανές μετακομίσεις και νέο κεφάλαιο στην ζωή μου !

Γι' αυτό θα ήθελα να με συνδράμετε με ΟΟΟΟΟΛΗΗΗΗΗ σας την θετική ενέργεια γιατί πολύ αρνητική μαζέψαμε τώρα τελευταία ! :-)

Ξέρω ότι θα έχω την καλύτερη ανταπόκρισή σας κι ότι ακόμα κι αυτή η λίγη αρνητική που θα έρθει (δεν θα βρω αυτόν/ην που μας ματιάζει ? θα τον/ην ξεματιάσω εγώ με τον τρόπο μου, ξέρετε ... με τα 2 μου δάχτυλα!!!) θα υπερνικηθεί !

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη αρωγή σας στον αγώνα μου για μια καλύτερη κοινωνία ... εεε, παρασύρθηκα από το Αντιδημαρχιγιλίκι Πασών των Αφρικών του μεγάλου μας υποψήφιου Δημάρχου Μαυρόγατου !

... Αλλά καταλαβένετε τι θέλω ειπείν !

Ουγκ! Κ.

06/09/2006

ASTA LA VISTA, BABY !

Ή άστα και χέστα! :-)))


Τέρμα τα δίφραγγα, τα μονόλιρα (τσε πούντα!) και οι κλαψωμουνιάσεις! Έχουμε σοβαρό σκοπό τώρα!
... Και πριν τον είχαμε αλλά αφεθήκαμε ... Στοίχημα είναι αυτό, δεν είναι παίξε-γέλασε! Και μάλιστα το σοβαρότερο, ομορφότερο και ενθουσιασμενότερο ever (ξέρω, εγώ κι ο Μπαμπινιώτης) !!! 7,5 + 7,5 είναι αυτές, δεν είναι και λίγες!

Οπότε από σήμερα τα κεφάλια μέσα και δουλειά. Γιατί πρέπει να βγάλουμε τα προς τω ζην (έχουμε και υποχρεώσεις τώρα) κι αν δεν βρέξεις κώλο, ψάρι δεν τρως και των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν ξέρουν κι άλλο μονοπάτι (το delivery) !!! Κι όταν κερδίσω θα έχω πολλαπλά οφέλη, βεβαίως-βεβαίως...Όχι μόνο το στοίχημα αλλά και τον βραχνά που με πνίγει και την οικογένεια που με καρυδώνει και...και...και...

Κι αν δεν μου απαντήσουνε θετικά, θα βρω άλλο δρόμο να διαβώ. Δόξα τω Θεό, τα χεράκια μου να'ναι καλά κι από δουλειά άλλο τίποτα! Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουνε ροδάκινα! Ίσως να'ναι και καλύτερα έτσι.

Λοιπόν, εν κατακλείδι, σοβαρότης-υπευθυνότης-εχεμύθεια (σαν αγγελία ντεντέκτιβ ακούγομαι...).

..... ΔΕΝ υπάρχει κάτι που ΔΕΝ μπορούμε να καταφέρουμε! :-))) .....

Αυτιά! Ούγκα-Ούγκα μίλησε! Χάου!

05/09/2006

Αφιερωμένο εξαιρετικά!

" Τον αντρειωμένο μην τον κλαις
όντε τσ' αν αστοχήσει
μ' αν αστοχήσει μια τσε δυό
παλ' αντρειωμένος είναι ... "


Αφιερωμένο στα παιδιά ΜΑΣ που μας έκαναν περήφανους στην άκρη και σ'όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης !

Ακόμα κι αν έκαναν το χειρότερο παιχνίδι της ζωής τους, ακόμα κι αν δεν μας έπιασε τίποτα εκείνο το μεσημέρι, ακόμα κι αν γίνει αυτό το παιχνίδι άλλες 200 φορές και δεν το ξαναχάναμε ...

Και του χρόνου σπίτι των αιώνιων δεύτερων ! Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο !

Εθνική Ελλάδος Γεια Σου !

01/09/2006

ΠΟΥ 'ΝΑΙ Η ΜΠΑΛΛΑ ?????

ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΑΜΕ

ΚΑΙ ΔΕΙΡΑΜΕ

ΚΑΙ ΣΚΙΣΑΜΕ ΜΑΥΡΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ

ΚΙ Ο ΣΟΦΟ ΤΟΥΣ ΕΧΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΩΩΩΩΩΛΟΟΟΟΟΟΟ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΟΣΜΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!

ΤΙΠΟΤΑ-ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ
ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ !!!!!

ΚΑΙ Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟ

Για Σένα ! :-)))